Ingredience
Postup
- Všechna vejce uvaříme natvrdo, tedy asi 7-8 minut. Z 250 ml vody a bujonu uvaříme vývar a ochutíme ho špetkou pepře.
- Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme několik minut nabobtnat. Posléze je rozpustíme v horkém vývaru smíchané s lžící octa.
- Zeleninu přecedíme, celé okurky nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy a přidáme okapaný hrášek. Šunku nakrájíme na proužky a vmícháme do zeleninové směsi, stejně jako usekanou pažitku.
- Přilijeme trochu nálevu ze zeleniny a vmícháme majonézu. Uvařená studená vajíčka oloupeme, tři nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině.
- Tekutou želatinu vlijeme do směsi. Dobře promícháme a polovinu naplníme do formy na srnčí hřbet.
- Do formy za sebou rozložíme tři vařená vejce a zakryjeme zbylou směsí. Uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Po ztuhnutí formu namočíme na několik vteřin do horké vody, tlačenku vyklopíme a nakrájíme na plátky.

















