Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1571 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    50,3 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    9,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Mouku smícháme s kakaem, prosijeme ji na vaječnou pěnu a dobře zapracujeme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Upečený korpus lehce poprášíme moukou, překlopíme ho na pečicí papír a necháme vychladnout.
  2. Máslo rozkrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vaječný likér a vyšleháme dohladka. Kandované ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme je do krému.
  3. Z vychladlého korpusu opatrně odtrhneme pečicí papír a povrch potřeme krémem. Pomocí papíru stočíme do rolády, kterou mírně zmáčkneme do oválného tvaru. Necháme ztuhnout v chladničce.
  4. Meruňky necháme okapat. Polevu rozehřejeme. Roládu nakrájíme na plátky silné 2 cm a z jedné strany je polijeme polevou. Necháme trochu ztuhnout a pak do středu položíme půlku meruňky. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.