Ingredience
Postup
- Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Mouku smícháme s kakaem, prosijeme ji na vaječnou pěnu a dobře zapracujeme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Upečený korpus lehce poprášíme moukou, překlopíme ho na pečicí papír a necháme vychladnout.
- Máslo rozkrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vaječný likér a vyšleháme dohladka. Kandované ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme je do krému.
- Z vychladlého korpusu opatrně odtrhneme pečicí papír a povrch potřeme krémem. Pomocí papíru stočíme do rolády, kterou mírně zmáčkneme do oválného tvaru. Necháme ztuhnout v chladničce.
- Meruňky necháme okapat. Polevu rozehřejeme. Roládu nakrájíme na plátky silné 2 cm a z jedné strany je polijeme polevou. Necháme trochu ztuhnout a pak do středu položíme půlku meruňky. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.

















