Vajíčková tlačenka s moravankou

Co by to bylo za Velikonoce bez této luxusní tlačenky?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    148 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    618 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    2,5 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    11,5 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sterilovanou zeleninu vyklopíme do sítka a necháme odkapat. Nálev doplníme vodou na objem 300 ml.
  2. Do poloviny zředěného nálevu přidáme masox a směs přivedeme k varu. Odstavíme ji a necháme zchladnout. Ve zbylém nálevu rozmícháme želatinu a zahřejeme ho téměř k varu. Též ho odstavíme a necháme trochu zchladnout.
  3. Zeleninu, vejce a šunku nakrájíme na malé kousky a v misce propojíme majonézou. Přilijeme vývar a želatinu. Vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Směs na tlačenku vlijeme do formy na srnčí hřbet a v lednici necháme přes noc ztuhnout. Druhý den tlačenku vyklopíme. Nakrájíme ji na plátky a podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.