Ingredience
Postup
- V toustovači nebo v troubě upečeme toustový chléb dozlatova a necháme jej vychladnout. Na čtyři plátky kápneme doprostřed trochu kečupu a přiklopíme zbylými tousty.
- Na pánvi potřené máslem nebo v lívanečníku upečeme z vajec volská oka, která mírně osolíme. Necháme je také vychladnout a pak je položíme na připravené toasty. Obdélník čistého papíru stočíme do kornoutu, ustřihneme mu špičku, naplníme jej zbylým kečupem a kolem žloutku kečupem nakreslíme okvětní lístky kytičky.
- Ředkvičky opatrně omyjeme, abychom je nepoškrábali, a lehce osušíme. Kořínky neodkrajujeme, budou představovat ocásky. Dvě ředkvičky nakrájíme na kolečka a ta ještě překrojíme. Do zbylých ředkviček nožem vykrojíme vepředu dva malé zářezy a půlkolečka do nich zastrčíme jako ouška. Oči naznačíme majolkou a jako čumáček poslouží kousky mrkve.
- Hotové kytičky položíme na talíře, přidáme k nim ředkvičkové myšky a pak už jen pozorujeme rozzářené tváře našich dětí.

















