Vaječné kytičky s myškami z ředkviček

Udělejte dětem lepší ráno s dobrou snídaní.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    262 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1094 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    28,9 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    11,2 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    10,6 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V toustovači nebo v troubě upečeme toustový chléb dozlatova a necháme jej vychladnout. Na čtyři plátky kápneme doprostřed trochu kečupu a přiklopíme zbylými tousty.
  2. Na pánvi potřené máslem nebo v lívanečníku upečeme z vajec volská oka, která mírně osolíme. Necháme je také vychladnout a pak je položíme na připravené toasty. Obdélník čistého papíru stočíme do kornoutu, ustřihneme mu špičku, naplníme jej zbylým kečupem a kolem žloutku kečupem nakreslíme okvětní lístky kytičky.
  3. Ředkvičky opatrně omyjeme, abychom je nepoškrábali, a lehce osušíme. Kořínky neodkrajujeme, budou představovat ocásky. Dvě ředkvičky nakrájíme na kolečka a ta ještě překrojíme. Do zbylých ředkviček nožem vykrojíme vepředu dva malé zářezy a půlkolečka do nich zastrčíme jako ouška. Oči naznačíme majolkou a jako čumáček poslouží kousky mrkve.
  4. Hotové kytičky položíme na talíře, přidáme k nim ředkvičkové myšky a pak už jen pozorujeme rozzářené tváře našich dětí.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.