Vaječná omeleta s rajčaty

Extra rychlá snídaně, která zasytí a nastartuje váš den na jedničku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    292 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1223 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    5,0 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    20,5 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    20,9 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pánev bravosky zapneme na stupeň 10, necháme 2 minuty rozehřát, pak do ní nalijeme olej a prohřejeme na teplotu vhodnou k pečení.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme v misce s mlékem a přidáme špetku soli.
  3. Rajčata na oleji krátce orestujeme, zalijeme je vejci a posypeme strouhaným sýrem. Bravosku nastavíme na stupeň 5 a pečeme. Když se vajíčka srazí, přehneme omeletu pomocí 2 vidliček v polovině na sebe a takto ji dopečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.