Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

1 hodnocení

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Bramborové knedlíky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    862 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3607 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    60,4 g

    69 %

    60 %

  • Vláknina

    9,7 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    40,5 g

    64 %

    60 %

  • Tuky

    51,5 g

    79 %

    74 %

  • nasycené

    18,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrůlku rozpustíme sádlo a opečeme na něm krkovici ze všech stran. Přendáme ji do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Pak podlijeme trochou vody a dopékáme při 150 °C ještě asi 30 minut.
  2. Výpek z krkovice pak slijeme do kastrůlku a vaříme, dokud se nezredukuje asi na polovinu. Zaprášíme moukou, rozmícháme, přilijeme trochu vody a vaříme ještě asi 5 minut.
  3. Rozpustíme máslo a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, povolený špenát, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Pak přilijeme smetanu a už jen provaříme.
  4. Brambory ve slupce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nastrouháme najemno do mísy. Přidáme vejce, mouku, krupičku, sůl a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme z něj šišku, kterou vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.