Ingredience
Postup
- Polohrubou mouku prosijeme, přidáme vejce, lžíci sádla a teplé mléko. Důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na tři díly.
- Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme cukr a necháme asi 10 minut stát. Potom z tykve scedíme přebytečnou vodu, vmícháme měkký tvaroh, rozšlehaná vejce a kysanou smetanu. Dobře vše promícháme.
- Všechny tři díly těsta vyválíme podle velikosti plechu. Vyšší plech na pečení vymažeme tukem. Na dno vložíme jeden plát těsta a potřeme jej nádivkou a posypeme kukuřičnou moukou. Pokud nemáme kukuřičnou mouku, můžeme použít opraženou strouhanku. Položíme druhý plát těsta, opět potřeme náplní a nahoru dáme třetí díl těsta.
- Takto připravený koláč zalijeme sladkou smetanou. Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180° C asi 25 minut. Hotový koláč krájíme na řezy a zdobíme dýňovým nebo broskvovým kompotem a mátou.

















