Tvarohová bublanina s jahodami

Skvělý letní recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    282 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1181 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    31,7 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    13,3 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem do pečiva, solí a dobře promícháme. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilovým extraktem do pěny. Poté do ní zašleháme tvaroh s olejem a mlékem. Nakonec do směsi zapracujeme sypkou směs.
  2. Těsto nalijeme na připravený plech (o rozměru cca 20x35 cm) vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou). Poklademe ho očistěnými jahodami nakrájenými na poloviny a posypeme plátky mandlí.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut, dokud není těsto propečené. Necháme vychladnout a nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Jahodová bublanina

S velkou úrodou si tato bublanina snadno poradí.

Jahodová bublanina s mandlemi

Po této bublanině se u vás doma jen zapráší.

Jahodová bublanina s pusinkami

Nazdobte si vaši oblíbenou bublaninu křehkými pusinkami.

Jahodová bublanina

Tuhle bublaninu si zamilujete.

Jahodová bublanina s mátovou polevou

Oblíbený letní moučník jak ho ještě neznáte.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.