Jahodová bublanina

S velkou úrodou si tato bublanina snadno poradí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

12 PORCE +

Postup

  1. Olej, oba druhy cukru, zakysanou smetanu a vejce dáme do mísy a dobře promícháme pomocí metličky.
  2. Mouku prosejeme s kypřicím práškem, sodou a solí do mísy. Sypkou směs zapracujeme k tekutým ingrediencím. Nakonec vmícháme očistěné a na kousky nakrájené jahody.
  3. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy (o průměru cca 20 cm) a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 60 minut. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme cukrem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    266 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1115 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    34,4 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    12,5 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Tvarohová bublanina s jahodami

Skvělý letní recept.

Jahodová bublanina s mandlemi

Po této bublanině se u vás doma jen zapráší.

Jahodová bublanina s pusinkami

Nazdobte si vaši oblíbenou bublaninu křehkými pusinkami.

Jahodová bublanina

Tuhle bublaninu si zamilujete.

Jahodová bublanina s mátovou polevou

Oblíbený letní moučník jak ho ještě neznáte.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.