Jahodová bublanina
S velkou úrodou si tato bublanina snadno poradí.
Postup
- Olej, oba druhy cukru, zakysanou smetanu a vejce dáme do mísy a dobře promícháme pomocí metličky.
- Mouku prosejeme s kypřicím práškem, sodou a solí do mísy. Sypkou směs zapracujeme k tekutým ingrediencím. Nakonec vmícháme očistěné a na kousky nakrájené jahody.
- Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy (o průměru cca 20 cm) a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 60 minut. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme cukrem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
266 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1115 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
34,4 g
39 %
34 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
4,0 g
6 %
6 %
-
Tuky
12,5 g
19 %
18 %
-
nasycené
1,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA