Jahodová bublanina s mandlemi

Po této bublanině se u vás doma jen zapráší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    211 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    882 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    19,8 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    12,4 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry, citronovou kůrou a vejci do pěny. Poté vmícháme mandlovou mouku a prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  2. Jahody očistíme a nakrájíme na drobné kousky, které rozložíme rovnoměrně po celé ploše těsta. Nakonec posypeme mandlovými lupínky. Pečeme při 160 °C asi 45 minut.
  3. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a následně pomocí papíru vyndáme. Po úplném vychladnutí odtrhneme papír a nakrájíme na porce. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohová bublanina s jahodami

Skvělý letní recept.

Jahodová bublanina

S velkou úrodou si tato bublanina snadno poradí.

Jahodová bublanina s pusinkami

Nazdobte si vaši oblíbenou bublaninu křehkými pusinkami.

Jahodová bublanina

Tuhle bublaninu si zamilujete.

Jahodová bublanina s mátovou polevou

Oblíbený letní moučník jak ho ještě neznáte.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.