Ingredience
Postup
- Telecí kýtu nakrájíme přes vlákno na řízky. Plátky lehce naklepeme, nařízneme na krajích, osolíme a opepříme.
- Hladkou mouku na obalování prosejeme do mísy. V druhé míse rozmíchejte vidličkou vejce s mlékem a špetkou soli a ve třetí smícháme strouhanku s mandlemi. Připravené řízky obalujeme v mouce, vejcích a v mandlové strouhance.
- Ve velké, hlubší pánvi zahřejeme olej s přepuštěným máslem. Postupně vkládáme obalené řízky a za mírného bublání je smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené řízky uchováváme v teple, třeba v troubě vyhřáté na 80 °C.
- Plátky mandlí orestujeme nasucho na menší pánvi dozlatova.
- Při servírování položíme malý kousek másla na horký usmažený řízek. Posypeme ho restovanými plátky mandlí a trochou nasekané zelené petrželky.

















