Telecí řízek

Pochutná si celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    823 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3442 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    29,2 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    41,0 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    59,7 g

    92 %

    85 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Telecí kýtu nakrájíme přes vlákno na řízky. Plátky lehce naklepeme, na­řízneme na krajích, osolíme a opepříme.
  2. Hladkou mouku na obalování pro­sejeme do mísy. V druhé míse rozmíchejte vidličkou vejce s mlékem a špetkou soli a ve třetí smícháme ­strouhanku s mandlemi. Připravené řízky obalujeme v mouce, vejcích a v mandlové ­strouhance.
  3. Ve velké, hlubší pánvi zahřejeme olej s přepuštěným máslem. Postupně vkládáme obalené řízky a za mírného bublání je smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené řízky uchováváme v teple, třeba v troubě vyhřáté na 80 °C.
  4. Plátky mandlí orestujeme nasucho na menší pánvi dozlatova.
  5. Při servírování položíme malý kousek másla na horký usmažený řízek. Posypeme ho restovanými plátky mandlí a trochou nasekané zelené petrželky.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Nevíte co uvařit k obědu? Připravte holandský řízek s bramborovou kaší.

Řízek plněný ananasem a sýrem

Aby nebyl kuřecí řízek suchý, naplňte ho sýrem a ananasem.

Kuřecí řízek s bramborovým salátem

Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.

Novohradský řízek

Tento oběd zachutná celé rodině.

Vepřový řízek v bramboráku

Zkuste zkombinovat bramboráky a vepřovou panenku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.