Telecí řízek po milánsku

Pochutná si celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    650 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2718 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    80,7 g

    92 %

    81 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    54,9 g

    87 %

    81 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Omytou pažitku nakrájíme nadrobno.
  2. Očištěné žampiony pokrájíme na plátky, šunku na nudličky a na rozpáleném oleji je opečeme dozlatova. Vše lehce osolíme a opepříme a spolu s pažitkou vmícháme do těstovin. Uložíme na teplém místě.
  3. Omyté plátky masa osušíme, lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Postupně je obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance promíchané s parmezánem. Řízky pozvolna pečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s připravenými těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Nevíte co uvařit k obědu? Připravte holandský řízek s bramborovou kaší.

Řízek plněný ananasem a sýrem

Aby nebyl kuřecí řízek suchý, naplňte ho sýrem a ananasem.

Kuřecí řízek s bramborovým salátem

Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.

Novohradský řízek

Tento oběd zachutná celé rodině.

Vepřový řízek v bramboráku

Zkuste zkombinovat bramboráky a vepřovou panenku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.