Sweet tapas

Preferujete sladké chutě? Připravte si tyto španělské jednohubky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez tuhnutí

Ingredience

25 PORCE +

Na nepečený korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    126 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    528 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    6,4 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a vypracujeme na pevnou hmotu. Formu (20 x 20 cm) vyložíme pečicím papírem, strany vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Hmotu natlačíme na dno formy a uhladíme.
  2. Sýr smícháme s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a dření z vanilkového lusku na horké vodní lázni do husté pěny (teplota by měla být asi 65 °C). Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu vymačkanou od vody. Poté tuto směs vmícháme do sýra s tvarohem a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku.
  3. Hotovou náplň nalijeme do formy s nepečeným korpusem, uložíme do chladničky ztuhnout nejméně na 4 hodiny. Po ztuhnutí vykrojíme z formy a nakrájíme na malé kostičky, dozdobíme ovocem, čokoládou a do každého kousku zapíchneme napichovátko.
Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.