Šunka zapečená s pikantní omáčkou

Pochutná si celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    677 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2832 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    22,5 g

    26 %

    22 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    33,3 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    47,9 g

    74 %

    68 %

  • nasycené

    27,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šunku nakrájíme na silnější plátky a opečeme ji nasucho po obou stranách na teflonové pánvi. Cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Jalovec rozdrtíme najemno v hmoždíři nebo umeleme. Nakrájené cibulky vaříme s octem, čtyřmi lžícemi vody a rozdrceným jalovcem, až se tekutina odpaří.
  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku (můžeme nahradit 5 lžícemi hotové světlé jíšky), zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Po chvilce přidáme víno, cibulovou směs, sůl, znovu zamícháme a přivedeme opět k varu. Pak omáčku přes jemné síto přecedíme a smícháme se smetanou.
  3. Menší zapékací mísu vyložíme nakrájenou šunkou. Přelijeme ji připravenou smetanovou omáčkou, posypeme očištěným, na kolečka nakrájeným pórkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 10 minut.
  4. Hotovou šunku ozdobíme ředkvičkami a zelenou petrželkou a podáváme s bílým pečivem nebo s opečenými toasty.
Autor:

Podobné recepty

Zapečená šunka v bramborovém těstíčku

Nechce se vám vařit nic složitého? Zvolte tento recept.

Pečená šunka s růžičkovými kapustičkami

Křupavá kůžička uvnitř dokonale šťavnatá.

Pečená šunka s medovým přelivem

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Pečená šunka s červenou řepou a křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.