Pečená šunka s medovým přelivem

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    463 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1937 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    42,9 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    46,2 g

    73 %

    68 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pomeranče vymačkáme do misky a šťávu smícháme s medem a hořčicí. Vše dobře rozšleháme. Povrch šunky nařežeme ostrým nožem diagonálně do mřížky a do všech bodů, kde se řezy kříží, zapíchneme hřebíčky.
  2. Celou šunku vložíme do pekáče vyloženého pečicím papírem, povrch přelijeme připraveným medovým přelivem a dáme péct do trouby vyhřáté na 165 °C. Během pečení šunku přeléváme zbylým medovým přelivem i výpekem. Pečeme ji pozvolna dvě hodiny, až je šunka měkká.
  3. Při podávání šunku krájíme přes vlákno na plátky. Jako přílohu můžeme zvolit dušenou nebo čerstvou zeleninu a různě upravené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Zapečená šunka v bramborovém těstíčku

Nechce se vám vařit nic složitého? Zvolte tento recept.

Pečená šunka s růžičkovými kapustičkami

Křupavá kůžička uvnitř dokonale šťavnatá.

Pečená šunka s červenou řepou a křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Šunka s medovo-hořčičnou krustou

Nejen o Vánocích si můžete upéct tuto bombastickou šunku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.