Šumavský bramborový kuba

Inspirujte se tradičním receptem ze Šumavy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    496 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2076 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    44,7 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    16,0 g

    25 %

    24 %

  • Tuky

    26,7 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a osmahneme je na sádle. Přidáme houby s trochou kmínu, podusíme je a osolíme.
  3. Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozložíme asi třetinu brambor. Na ně naneseme polovinu podušených hub. Postup zopakujeme. Vše zakryjeme poslední třetinou brambor, kterou osolíme a pokapeme rozpuštěným máslem. Pekáček vložíme do trouby a brambory s houbami necháme při 190 °C asi 10 minut zapéct.
  4. Vejce rozšleháme s mlékem, lehce je osolíme a opepříme. Pak jimi zalijeme směs v pekáčku. Kubu vrátíme do trouby a pečeme ho dalších asi 30 minut. Zdobíme tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Kuba

Inspirujte se receptem na vánoční jídlo.

Vylepšený houbový kuba

Vylepšete vašeho houbového kubu díky tomuto receptu.

Rýžový kuba

Udělejte si tradiční vánoční pokrm a překvapte celou rodinu.

Jihočeský kuba

Uvařte si tradičního kubu podle našeho receptu.

Jihočeský kuba

Kubu doporučujeme podávat posypaného kolečky osmažené cibule.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.