Šumavský bramborový kuba
Inspirujte se tradičním receptem ze Šumavy.
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a osmahneme je na sádle. Přidáme houby s trochou kmínu, podusíme je a osolíme.
- Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozložíme asi třetinu brambor. Na ně naneseme polovinu podušených hub. Postup zopakujeme. Vše zakryjeme poslední třetinou brambor, kterou osolíme a pokapeme rozpuštěným máslem. Pekáček vložíme do trouby a brambory s houbami necháme při 190 °C asi 10 minut zapéct.
- Vejce rozšleháme s mlékem, lehce je osolíme a opepříme. Pak jimi zalijeme směs v pekáčku. Kubu vrátíme do trouby a pečeme ho dalších asi 30 minut. Zdobíme tymiánem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
496 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2076 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
44,7 g
51 %
45 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
16,0 g
25 %
24 %
-
Tuky
26,7 g
41 %
38 %
-
nasycené
11,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Kuba
Inspirujte se receptem na vánoční jídlo.
Rýžový kuba
Udělejte si tradiční vánoční pokrm a překvapte celou rodinu.
Jihočeský kuba
Kubu doporučujeme podávat posypaného kolečky osmažené cibule.
Zobrazit více