Jihočeský kuba

Uvařte si tradičního kubu podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    473 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1979 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    58,9 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    11,1 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    20,0 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Pak je povaříme a přecedíme.
  2. Kroupy důkladně propláchneme vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
  3. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme kroupy, povařené houby, škvarky, kmín a majoránku. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme vývarem a dobře promícháme.
  4. Pekáček vymažeme sádlem a kroupy do něj přendáme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Šumavský bramborový kuba

Inspirujte se tradičním receptem ze Šumavy.

Kuba

Inspirujte se receptem na vánoční jídlo.

Vylepšený houbový kuba

Vylepšete vašeho houbového kubu díky tomuto receptu.

Rýžový kuba

Udělejte si tradiční vánoční pokrm a překvapte celou rodinu.

Jihočeský kuba

Kubu doporučujeme podávat posypaného kolečky osmažené cibule.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.