Ingredience
Postup
- Špenát omyjeme a rozsekáme nadrobno. Cibulku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ricottu vymícháme v míse s mlékem dohladka, přidáme špenát a cibulku. Přisypeme parmezán, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme .
- Listové těsto rozválíme na plát vysoký asi 2 mm. Rozevírací formu o průměru 28 cm vytřeme máslem, vyložíme těstem a dobře přimáčkneme ke stěnám. Nožem odřízneme přebytečné těsto, ze kterého vyválíme kruh o stejném průměru jako má forma. Z odřezků vykrojíme ozdoby.
- Do formy naplníme špenátovou směs, lžící do ní uděláme šest důlků a opatrně do nich rozklepneme vejce. Okraje těsta potřeme rozkvedlaným vejcem a pak povrch překryjeme vykrojenou plackou. Několikrát ji propíchneme vidličkou a potřeme vejcem. Poklademe vykrojenými ozdobami a i ty přetřeme vejcem.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po upečení paštiku necháme zchladnout a rozkrájíme. Při podávání ji ozdobíme řeřichou.

















