Sekaná s dýní

1 hodnocení

Předpřipravte si na víkend skvělou sekanou s dýní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    629 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2630 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    48,8 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    9,8 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    39,9 g

    63 %

    59 %

  • Tuky

    27,8 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    9,2 g

  • trans-mastné

    1,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli, mrkev, pórek a česnek nakrájíme najemno (nebo rozmixujte v mixéru). V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zeleninu a restujeme asi 5 minut.
  2. Dýni očistíme, rozmixujeme na hladké pyré a smícháme s pohankovými vločkami. Potom přidáme orestovanou zeleninu, mleté hovězí maso a vejce.
  3. Dochutíme rozmarýnem, mletou pálivou paprikou, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Vše dobře promícháme a ze směsi vypracujeme šišku.
  4. Sekanou vložíme do pekáče potřeného olejem a pečeme při 180 °C asi 70 minut. Asi 30 minut před upečením sekanou posypeme dýňovými semínky a do pekáčku přidáme brambory.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.