Sázená vejce s chřestovými otýpkami

Dopřejte si o víkendu chutnou snídani.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    260 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1088 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    4,1 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    17,8 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    5,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest oloupeme a zbavíme zaschlých zdřevnatělých konců. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji a přidáme do ní citronovou šťávu. Očištěný chřest v ní krátce povaříme. Vyjmeme ho, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  2. Výhonky chřestu podélně rozřízneme a rozdělíme do otýpek. Pevně je ovineme plátkem slaniny a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě při 190 °C asi 10 minut.
  3. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej, postupně na ni vyklepneme vejce (dostatečně daleko od sebe) a necháme srazit bílek. Vejce osolíme a opepříme. Servírujeme je k chřestovým otýpkám.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.