Salát z kadeřávku a pečené dýně

1 hodnocení

Začínáte už s postavou do plavek? Tak si připravte tento skvělý salát.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    334 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1399 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    17,0 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    25,0 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse smícháme pepř, utřený česnek, lístky tymiánu, nastrouhanou kůru z 1 citronu, lžičku soli, 3 lžíce citronové šťávy, med a 3 lžíce olivového oleje. Dýni oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, nakrájíme na měsíčky a smícháme z marinádou, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 30 minut.
  2. V misce rozmícháme olivový olej, ocet, tymián a med. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Listy kadeřávku potřeme zbylým olejem, osolíme a pečeme v troubě na program gril asi 3 minuty z každé strany při 220 °C, necháme vychladnout. Poté vykrojíme tuhou vnitřní část každého listu.
  4. Sýr cottage osolíme a opeříme. Kadeřávek natrháme na menší kousky a promícháme s připravenou zálivkou. Rozdělíme na talíře, přidáme pečenou dýni, ochucený cottage. Nakonec vše zakápneme zbylou zálivkou.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.