Pytlácký točenec

Venkovský pokrm, který je inspirovaný jednoduchostí a sytostí „pytlácké“ kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    389 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1627 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    11,5 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    52,1 g

    83 %

    77 %

  • Tuky

    14,1 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách je naklepeme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
  2. Jednu cibuli a žampiony očistíme a nakrájíme najemno. Polovinu slaniny pokrájíme na tenké nudlličky. Vše promícháme a směsí potřeme připravené plátky masa. Maso stočíme a závitky převážeme provázkem nebo nití.
  3. Do pekáčku nalijeme olej a závitky ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou zbylou cibuli a slaninu a podle potřeby podlijeme vývarem. Vložíme do trouby a při 200 °C dopékáme asi 15 minut doměkka.
  4. Měkké závitky vyndáme (uchováme v teple) a výpek vyrestujeme na tuk. Zaprášíme ho hladkou moukou, osmahneme a zalijeme zbytkem vývaru. Provaříme, šťávu dochutíme solí, vložíme zpět závitky a prohřejeme.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.