Pomerančová sůl

Pomerančová sůl je ideální k dochucení ryb nebo letních salátů.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 1 skleničku:

Postup

  1. Do rendlíku nasypeme cukr, zalijeme 75 ml vody a přivedeme pozvolna k varu. Kůru z pomerančů v tenké vrstvě oloupeme a dáme vařit do cukrového rozvaru.
  2. Po deseti minutách varu kůru vyndáme, necháme okapat a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a sušíme v troubě vyhřáté na 100 °C asi 2 hodiny, tak aby kůra byla křupavá.
  3. Usušenou kůru nahrubo nadrtíme válečkem nebo paličkou a nasypeme do mixéru, kde ji najemno rozsekáme. Pokud je stále příliš hrubá, přidáme trochu soli a rozsekáme ji najemno. Potom pomerančovou drť smícháme se zbytkem soli a uzavřeme do dobře těsnící dózy, aby sůl nenavlhla.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    292 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1220 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    70,0 g

    80 %

    70 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.