Pomerančová sůl
Pomerančová sůl je ideální k dochucení ryb nebo letních salátů.
Postup
- Do rendlíku nasypeme cukr, zalijeme 75 ml vody a přivedeme pozvolna k varu. Kůru z pomerančů v tenké vrstvě oloupeme a dáme vařit do cukrového rozvaru.
- Po deseti minutách varu kůru vyndáme, necháme okapat a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a sušíme v troubě vyhřáté na 100 °C asi 2 hodiny, tak aby kůra byla křupavá.
- Usušenou kůru nahrubo nadrtíme válečkem nebo paličkou a nasypeme do mixéru, kde ji najemno rozsekáme. Pokud je stále příliš hrubá, přidáme trochu soli a rozsekáme ji najemno. Potom pomerančovou drť smícháme se zbytkem soli a uzavřeme do dobře těsnící dózy, aby sůl nenavlhla.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
292 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1220 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
70,0 g
80 %
70 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
1,8 g
3 %
3 %
-
Tuky
0,4 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA