Pomazánka z červené řepy s křenem

Červená řepa a křen jsou silná dvojka. Obě tyto suroviny mají mnoho prospěšných účinků na zdraví.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pomazánku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    316 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1322 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepy, jedno oloupané jablko a křen nastrouháme na jemném struhadle. Pokud nemáme čerstvý křen můžeme použít naložený strouhaný křen.
  2. Ke křenové směsi důkladně přimícháme tvaroh, sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Promíchanou směs ochutnáme a dle potřeby dochutíme citronem, solí a případně křenem.
  3. Housky rozkrojíme a namažeme na ně připravenou pomazánku. Dozdobíme kousky nakrájeného jablka a posypeme nastrouhaným křenem.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.