Pohankové oválky (bezlepkové)

Pohanka zlepšuje funkci ledvin a zmírňuje jejich poškození.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez doby odležení

Ingredience

50 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Zdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    71 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    298 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    8,1 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • Tuky

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oba druhy mouky prosijeme na vál. Přidáme cukr, změklé máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho a necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout.
  2. Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj oválky. Dáme je na vymaštěný plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme asi 8 minut. Poté je necháme zchladnout.
  3. Změklé máslo vyšleháme s rozpuštěnou čokoládou a rumem do pěny. Slepíme jí vždy 2 oválky k sobě a necháme ztuhnout.
  4. Z bílku, prosátého cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu. Dáme ji do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a na oválky namalujeme sněhuláčky. Dotvoříme je pomocí cukrářského zdobení a necháme zaschnout.
Autor:

Podobné recepty

Bezlepkové želé v čokoládě

Inspirace na vánoční cukroví pro celiaky.

Vánoční bezlepkové čepičky

Jste bezlepkář? Upečte si toto speciální vánoční cukroví.

Bezlepkové čepičky

Výborné cukroví bez lepku.

Bezlepkové sušenkové perníčky

Napečte na Vánoce senzační bezlepkové perníčky.

Mandlové makronky s ořechovým krémem

Tyto makronky potěší především milovníky oříšků.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.