Pohankové oválky (bezlepkové)
Pohanka zlepšuje funkci ledvin a zmírňuje jejich poškození.
Vaření 70 min
bez doby odležení
Postup
- Oba druhy mouky prosijeme na vál. Přidáme cukr, změklé máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho a necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout.
- Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj oválky. Dáme je na vymaštěný plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme asi 8 minut. Poté je necháme zchladnout.
- Změklé máslo vyšleháme s rozpuštěnou čokoládou a rumem do pěny. Slepíme jí vždy 2 oválky k sobě a necháme ztuhnout.
- Z bílku, prosátého cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu. Dáme ji do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a na oválky namalujeme sněhuláčky. Dotvoříme je pomocí cukrářského zdobení a necháme zaschnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
71 KCal
3 %
3 %
-
Energie
298 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
8,1 g
9 %
8 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
1,0 g
2 %
1 %
-
Tuky
3,7 g
6 %
5 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA