Plněné zelné listy s brusinkami

nehodnoceno

Plněné zelné listy s brusinkami jsou skvělý způsob, jak dát tradičnímu jídlu, svěží a ovocný nádech.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    383 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1604 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    26,7 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    14,3 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži propereme a v osolené vodě ji uvaříme doměkka. Scedíme ji a necháme okapat. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme ji na troše oleje.
  2. Mleté maso promícháme s vejcem, polovinou smetany, rýží a cibulí. Směs dochutíme solí a pepřem. Je-li třeba, zahustíme ji strouhankou.
  3. Zelné listy krátce povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je, zbavíme tvrdého košťálu a naplníme masovou hmotou. Závitky upevníme nití a ze všech stran je opečeme na oleji. Pak je přendáme do zapékací misky, podlijeme je trochou vývaru a v troubě je při 190 °C necháme péct asi 40 minut.
  4. Závitky vyjmeme a výpečenou šťávu přelijeme do kastrůlku. Zahustíme ji moukou rozmíchanou v troše vody, dle potřeby rozředíme a 10 minut ji povaříme. Zjemníme ji zbylou smetanou a dochutíme ji. K závitkům podáváme vařené brambory a brusinkový kompot.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.