Plněné jelení závitky

nehodnoceno

Jelení maso je výrazné, tmavé a libové, proto se perfektně hodí na rolování a plnění.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    718 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3003 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    17,2 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    55,7 g

    88 %

    82 %

  • Tuky

    45,3 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    20,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jelení kýtu očistíme a rozdělíme na osm stejně velkých plátků. Řízky po obvodu několikrát nařízneme a zlehka je naklepeme. Pak je osolíme a opepříme.
  2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy a přelijeme smetanou. Slaninu nakrájíme na nudličky (8 plátků si necháme stranou). Houby očistíme a pokrájíme nadrobno. V pánvičce rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm slaninu. Přidáme houby. Osolíme je a asi 10 minut podusíme.
  3. Žloutky vyšleháme se změklým máslem. Vmícháme rohlíky, vychladlé houby a sekanou petrželku. Nádivku dle potřeby dosolíme a rozdělíme na porce masa. Plátky svineme, zabalíme do zbylé slaniny a upevníme nití nebo párátky.
  4. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v kastrolu. Přidáme závitky a rychle je ze všech stran opečeme. Pak je podlijeme červeným vínem a trochou vody, přiklopíme a pod pokličkou necháme dusit. Když jsou měkké, rozředíme šťávu smetanou, necháme ji prohřát a kastrol odstavíme.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.