Plněné jelení závitky
Jelení maso je výrazné, tmavé a libové, proto se perfektně hodí na rolování a plnění.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
718 KCal
33 %
30 %
-
Energie
3003 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
17,2 g
20 %
17 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
55,7 g
88 %
82 %
-
Tuky
45,3 g
70 %
65 %
-
nasycené
20,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Jelení kýtu očistíme a rozdělíme na osm stejně velkých plátků. Řízky po obvodu několikrát nařízneme a zlehka je naklepeme. Pak je osolíme a opepříme.
- Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy a přelijeme smetanou. Slaninu nakrájíme na nudličky (8 plátků si necháme stranou). Houby očistíme a pokrájíme nadrobno. V pánvičce rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm slaninu. Přidáme houby. Osolíme je a asi 10 minut podusíme.
- Žloutky vyšleháme se změklým máslem. Vmícháme rohlíky, vychladlé houby a sekanou petrželku. Nádivku dle potřeby dosolíme a rozdělíme na porce masa. Plátky svineme, zabalíme do zbylé slaniny a upevníme nití nebo párátky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v kastrolu. Přidáme závitky a rychle je ze všech stran opečeme. Pak je podlijeme červeným vínem a trochou vody, přiklopíme a pod pokličkou necháme dusit. Když jsou měkké, rozředíme šťávu smetanou, necháme ji prohřát a kastrol odstavíme.