Plněná jehněčí kýta na rozmarýnu

Tato slavnostní jehněčí kýta je ideálním pokrmem na Velikonoce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    904 KCal

    41 %

    38 %

  • Energie

    3782 KJ

    41 %

    38 %

  • Sacharidy

    35,3 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    68,9 g

    109 %

    101 %

  • Tuky

    50,6 g

    78 %

    72 %

  • nasycené

    12,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy dáme mleté jehněčí maso, na kostičky nakrájené uzené, sůl, pepř a majoránku. Přidáme nakrájené, v mléce namočené a vymačkané housky, vejce a na rozškvařené slanině orestované žampiony. Vše promícháme a necháme odpočinout.
  2. Kýtu vykostíme, maso rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a do středu rozprostřeme náplň. Maso stočíme, převážeme kuchyňským provázkem a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
  3. Opečené maso přendáme do pekáčku, posypeme pokrájeným rozmarýnem a za častého podlévání bílým vínem dusíme doměkka.
  4. Jako přílohu můžeme podávat různě upravené brambory a zeleninu.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.