Ingredience
Postup
- Z droždí, cukru a části vlažného mléka umícháme kvásek a na teplém místě ho necháme vzejít. V zadělávací míse promícháme mouku se solí. Přidáme vzešlý kvásek a vejce. Postupně přiléváme zbylé mléko, až vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme v teple asi 30 minut kynout. Poté do něj zapracujeme polovinu ovesných vloček a nadrobno nasekaných mandlí a necháme kynout dalších 15 minut.
- Těsto rozdělíme asi na 16 kousků. Z každého kousku vymodelujeme 3 pramínky a spleteme je do copánků.
- Houstičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme zbylými vločkami a mandlemi a necháme kynout ještě 15 minut. V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme asi 20 minut.

















