Pletýnky s ovesnými vločkami a mandlemi

S pomocí našeho receptu si doma zvládnete upéct vlastní pečivo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    150 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    628 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, cukru a části vlažného mléka umícháme kvásek a na teplém místě ho necháme vzejít. V zadělávací míse promícháme mouku se solí. Přidáme vzešlý kvásek a vejce. Postupně přiléváme zbylé mléko, až vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto necháme v teple asi 30 minut kynout. Poté do něj zapracujeme polovinu ovesných vloček a nadrobno nasekaných mandlí a necháme kynout dalších 15 minut.
  3. Těsto rozdělíme asi na 16 kousků. Z každého kousku vymodelujeme 3 pramínky a spleteme je do copánků.
  4. Houstičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme zbylými vločkami a mandlemi a necháme kynout ještě 15 minut. V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme asi 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.