Pletýnky s ovesnými vločkami a mandlemi
S pomocí našeho receptu si doma zvládnete upéct vlastní pečivo.
Postup
- Z droždí, cukru a části vlažného mléka umícháme kvásek a na teplém místě ho necháme vzejít. V zadělávací míse promícháme mouku se solí. Přidáme vzešlý kvásek a vejce. Postupně přiléváme zbylé mléko, až vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme v teple asi 30 minut kynout. Poté do něj zapracujeme polovinu ovesných vloček a nadrobno nasekaných mandlí a necháme kynout dalších 15 minut.
- Těsto rozdělíme asi na 16 kousků. Z každého kousku vymodelujeme 3 pramínky a spleteme je do copánků.
- Houstičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme zbylými vločkami a mandlemi a necháme kynout ještě 15 minut. V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme asi 20 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
150 KCal
7 %
6 %
-
Energie
628 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
23,7 g
27 %
24 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
6,3 g
10 %
9 %
-
Tuky
3,0 g
5 %
4 %
-
nasycené
0,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA