Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    725 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3035 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    103,0 g

    117 %

    103 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    40,8 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    16,3 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Penne uvaříme al dente, scedíme, zakapeme trochou olivového oleje a necháme zchladnout. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky.
  2. Maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme polovinu nasekané petrželové nati. Mokrýma rukama vytvarujeme menší masové koule a zvolna opékáme je na rozpáleném oleji dozlatova. Opečené kuličky dáme stranou a udržujeme teplé.
  3. Do výpeku po mase přidáme olej, orestujeme cibuli, česnek, ančovičky a chilli papričku. Poté vmícháme sterilovaná rajčátka a 20 minut na mírném ohni vaříme. Nakonec přidáme olivy, kapary, nakrájená rajčata, petrželovou nať a dochutíme solí, pepřem.
  4. Do hotové omáčky vložíme prohřát masové koule, penne, promícháme, rozdělíme na teplé talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.