Pečený hovězí závitek
Pečený závitek s křupavou kůrkou a šťavnatým středem si získá vaše srdce hned po prvním soustu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
557 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2329 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
13,4 g
15 %
13 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
47,3 g
75 %
70 %
-
Tuky
34,6 g
53 %
49 %
-
nasycené
17,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Plátky maso naklepeme mezi dvěma sáčky natenko, z obou stran je pak osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme maso utřeným česnekem a 3 hořčice, poklademe na ně plátky slaniny, listy mangoldu a hranolky sýra. Pevně zavineme a svážeme provázkem.
- Na rozpáleném sádle zprudka orestujeme závitky ze všech stran, poté je dáme stranou a udržujeme v teple.
- Na stejném sádle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zbylou hořčici a chvíli restujeme. Vrátíme maso a podlijeme vývarem a dusíme asi 60 minut doměkka.
- Poté závitky vyndáme a uchováváme v teple. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr vrátíme maso do omáčky, tu zjemníme máslem a necháme prohřát. Závitky můžeme podávat například s rýží smíchanou s nasekanou pažitkou.