Ingredience
Postup
- Na olivovém oleji si v hrnci opečeme jehněčí kolínka dozlatova, poté je dáme stranou a ve stejném hrnci orestujeme dvě nahrubo nakrájené cibule dohněda. Přidáme k nim přepůlené česneky a rozmarýn, smažíme 2 minuty a zalijeme 1000 ml vody.
- Omáčkový základ přelijeme do pekáčku, vložíme kolínka a pečeme pomalu v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 180 minut.
- Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj všechnu vodu. Ve větší pánvi na másle orestujeme na jemné proužky nakrájené zbylé cibule a řapíkatý celer dozlatova. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme sušený česnek. Nakonec do smetany vložíme špenát a důkladně promícháme.
- Pečené kolínko podáváme se špenátem, přidat můžeme také bramborovou kaši posypanou restovaným řapíkatým celerem a přelitou výpekem z kolínek.

















