Pečené jehněčí koleno na rozmarýnu se smetanovým špenátem

Jehněčí kolínko se dokonale doplňuje se špenátem a česnekem. Nevěříte? Ochutnejte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 200 min

Ingredience

4 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1246 KCal

    57 %

    52 %

  • Energie

    5214 KJ

    57 %

    52 %

  • Sacharidy

    26,8 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    85,8 g

    136 %

    126 %

  • Tuky

    86,2 g

    133 %

    123 %

  • nasycené

    40,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na olivovém oleji si v hrnci opečeme jehněčí kolínka dozlatova, poté je dáme stranou a ve stejném hrnci orestujeme dvě nahrubo nakrájené cibule dohněda. Přidáme k nim přepůlené česneky a rozmarýn, smažíme 2 minuty a zalijeme 1000 ml vody.
  2. Omáčkový základ přelijeme do pekáčku, vložíme kolínka a pečeme pomalu v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 180 minut.
  3. Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj všechnu vodu. Ve větší pánvi na másle orestujeme na jemné proužky nakrájené zbylé cibule a řapíkatý celer dozlatova. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme sušený česnek. Nakonec do smetany vložíme špenát a důkladně promícháme.
  4. Pečené kolínko podáváme se špenátem, přidat můžeme také bramborovou kaši posypanou restovaným řapíkatým celerem a přelitou výpekem z kolínek.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.