Paštika z kuřecích jater
Dokonalé občerstvení na rodinnou oslavu nebo prostě jen tak k večeři. Taková je tato velejemná domácí paštika, kterou určitě budete s chutí připravovat zas a znova.
Vaření 40 min
bez chladnutí a tunutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
529 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2213 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
19,0 g
22 %
19 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
36,1 g
57 %
53 %
-
Tuky
29,9 g
46 %
43 %
-
nasycené
15,4 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Játra očistíme, odblaníme, rozkrájíme na větší kusy a dáme do misky. Přidáme bobkový list, tymián a celý pepř. Přilijeme víno, promícháme a necháme 30 minut marinovat při pokojové teplotě. Sušené brusinky překrájíme, zalijeme převařenou vodou a necháme je nabobtnat.
- Mezitím oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi rozpustíme lžíci másla a slaninu na něm opékáme, až pustí všechen tuk. Přidáme cibuli a necháme ji změknout, pak přisypeme česnek a krátce společně restujeme.
- Játra vyjmeme z marinády, osušíme je, také přidáme do pánve a opékáme asi 5 minut. Směs necháme v pánvi zchladnout a pak ji rozmixujeme dohladka. Brusinky scedíme, necháme okapat a vmícháme do paštiky.
- Paštiku dáme do misky. Zbylé máslo rozpustíme a nalijeme ho na povrch. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Podáváme s čerstvým chlebem a okurkami.