Ingredience
Postup
- Pečící formu (700 ml) vyložíme tenkými plátky slaniny tak, aby částečně přesahovaly přes její strany. Polovinu očištěných kuřecích jater opečeme na rozehřátém másle. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a spolu s játry vložíme do mísy. Zakapeme vínem a koňakem, přidáme drcený pepř, mírně osolíme, promícháme a necháme pár hodin uležet v lednici.
- Druhou polovinu jater jemně nasekáme, přidáme mleté vepřové maso, vejce a utřený česnek. Vše dobře promísíme. Jednu třetinu směsi dáme do slaninou vyložené formy. Na tuto vrstvu přidáme polovinu směsi z ledničky a posypeme dvěma polévkovými lžícemi vlašských ořechů. Zakryjeme další třetinou rozmělněné směsi, přidáme druhou vrstvu nakrájených kuřecích jater a prsou, posypeme zbývajícími vlašskými ořechy a přidáme poslední část směsi jater s vepřovým masem.
- Přesahující slaninou zakryjeme povrch paštiky, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Formu s alobalem zatížíme malým pekáčkem do poloviny naplněným vodou. Pečeme asi 75 minut. Po vychladnutí vyklopíme z formy a podáváme nakrájenou na plátky.

















