Pascha s kandovaným ovocem

Pascha se obvykle tvaruje do jehlanu nebo kvádru, symbolizujícího Kristův hrob.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1625 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    26,4 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    26,1 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tvaroh rozdrobíme a vyšleháme se změklým máslem. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem na horké vodní lázni do pěny. Pak přidáme smetanu a zahříváme za stálého míchání asi 3 minuty, až začne směs houstnout.
  2. Do vyšlehaného tvarohu vmícháme nasekané oříšky, rozinky, nadrobno nakrájené ovoce a nakonec vmícháme vaječnou pěnu. Formu s malými otvory na dně (můžeme použít květináč) vyložíme tenkým plátýnkem nebo gázou složenou na pětkrát. Tvarohovou hmotu naplníme do formy, plátýnko složíme přes sebe a povrch zatížíme.
  3. Formu vložíme do druhé větší nádoby, aby mohla přebytečná tekutina odkapat. Necháme v chladu 12 hodin odležet a ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme z formy a plátýnko opatrně sundáme. Povrch ozdobíme kandovaným ovocem.
Autor:

Podobné recepty

Pascha s kandovaným ovocem

Tradiční velikonoční dezert pocházející z východní Evropy, který je oblíbený zejména v Rusku,...

Velikonoční mazanec

Jak na dokonalý mazanec? Tipy pro krásnou strukturu a vůni.

Mazanec s čokoládou a oříšky

Vylepšete váš velikonoční mazanec čokoládou a oříšky.

Velikonoční mazanec

Naučte se upéct ten nejchutnější velikonoční mazanec.

Tvarohový mazanec

Mazanec nesmí na Velikonoce chybět v žádné domácnosti.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.