Tvarohový mazanec

Mazanec nesmí na Velikonoce chybět v žádné domácnosti.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Postup

  1. Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, nastrouhanou kůru z citronu, vymačkanou šťávu z poloviny citronu, vanilkový cukr, tvaroh a vše společně ještě krátce třeme.
  2. Nakonec přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem, nasekané mandle, rozinky a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
  3. Z těsta vytvoříme bochánek a na povrchu nařízneme do kříže. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 20 minut, pak teplotu zvýšíme na 180 °C a dopékáme dalších 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1001 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    30,1 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    9,9 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pascha s kandovaným ovocem

Pascha se obvykle tvaruje do jehlanu nebo kvádru, symbolizujícího Kristův hrob.

Pascha s kandovaným ovocem

Tradiční velikonoční dezert pocházející z východní Evropy, který je oblíbený zejména v Rusku,...

Velikonoční mazanec

Jak na dokonalý mazanec? Tipy pro krásnou strukturu a vůni.

Mazanec s čokoládou a oříšky

Vylepšete váš velikonoční mazanec čokoládou a oříšky.

Velikonoční mazanec

Naučte se upéct ten nejchutnější velikonoční mazanec.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.