Mazanec s čokoládou a oříšky

Vylepšete váš velikonoční mazanec čokoládou a oříšky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

16 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1572 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    34,8 g

    39 %

    35 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    22,2 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V teplém mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku. Kvásek necháme nakynout. V míse smícháme obě mouky, cukr a sůl. Pak kvásek, teplou smetanu, žloutky a propracujeme.
  2. Nakonec vmícháme rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, které necháme nakynout. Po nakynutí rozdělíme na dva díly. Každý díl těsta rozválíme na plát silný asi 5 mm.
  3. Čokoládu rozpustíme společně s máslem a smícháme s 1 nastrouhaných oříšků. Náplň rozdělíme a rozetřeme na pláty těsta. Svineme do rolády a rozkrojíme podélně na polovinu.
  4. Smotáme do copu a na plechu stočíme do bochánku. Povrch potřeme vejcem a posypeme zbylými oříšky. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Teplotu snížíme a dopékáme 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Pascha s kandovaným ovocem

Pascha se obvykle tvaruje do jehlanu nebo kvádru, symbolizujícího Kristův hrob.

Pascha s kandovaným ovocem

Tradiční velikonoční dezert pocházející z východní Evropy, který je oblíbený zejména v Rusku,...

Velikonoční mazanec

Jak na dokonalý mazanec? Tipy pro krásnou strukturu a vůni.

Velikonoční mazanec

Naučte se upéct ten nejchutnější velikonoční mazanec.

Tvarohový mazanec

Mazanec nesmí na Velikonoce chybět v žádné domácnosti.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.