Ingredience
Postup
- Listové těsto rozkrojíme na polovinu, rozválíme na dva kulaté pláty o průměru 22 cm a uchováme v chladu. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřince a pak je nakrájíme na měsíčky. Pokapeme je citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.
- Cukr vsypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme zkaramelizovat. Přidáme máslo a krátce povaříme, až vznikne hladký karamel. Vlijeme ho do koláčové formy o průměru 22 cm a na něj naskládáme jablka. Navrch položíme oba kulaté pláty těsta a propícháme je vidličkou. Pečeme 35–40 minut při 180 °C.
- Po upečení necháme koláč 5 minut chladnout, otočíme ho na servírovací talíř a rozkrájíme na porce. Podáváme se zmrzlinou.

















