Nejjednodušší hrušková povidla z trouby podle @_mama_z_gruntu

1 hodnocení

Hledáte jednoduchý recept, jak zpracovat hrušky? Vyzkoušejte pečená povidla z trouby. Bez míchání, bez připálení, jen s pár základními surovinami. Výsledkem je hustá, voňavá pomazánka s jemnou karamelovou chutí – ideální na vánočku, lívance, do kaší nebo do koláčů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

5 PORCE +

Na povidla:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1945 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    106,0 g

    120 %

    106 %

  • Vláknina

    13,8 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C.
  2. Hrušky nakrájíme na větší kusy, rozprostřeme je na hlubší plech vyložený pečicím papírem, postříkáme octem a dáme péct na 30 minut (nebudeme míchat).
  3. Posypeme 150 g cukru, vrátíme do trouby na dalších 30 minut, také nebudeme míchat.
  4. Poté přidáme dalších 150 g cukru, skořici a hřebíček a budeme péct ještě 30 minut – pořád nemícháme.
  5. Vyjmeme koření a vše rozmixujeme dohladka.
  6. Naplníme do čistých sklenic, otočíme dnem vzhůru. Nebudeme muset dál zavařovat – ale pokud budeme chtít mít 100% jistotu, ještě zavaříme 20 minut při 85 °C.

TIP: Naprosto stejně si můžete připravit i povidla ze švestek nebo jablek – stačí dodržet stejný postup. A pokud chcete chuť ještě o kousek vyladit, zkuste do hotové směsi přidat špetku vanilky.

Autor:

Podobné recepty

Pomazánka z kořenové zeleniny podle @lina_kucharka_

Vyzkoušejte recept na tuto jemnou pomazánku. S čerstvým pečivem se vám budou dělat boule za ušima.

Paštika z kořenové zeleniny podle @tady_svacinar

Zeleninová paštika se skvěle hodí na pečivo, výborně ladí s brusinkami a ořechy a je perfektní jako...

Dýňový koláč s bryndzou a slaninou podle Recepty od starkej

Recept na tento slaný koláč si musíte určitě uložit.

Kořeněná dýňová panna cotta s karamelem a dýňovými semínky podle @michalovo.jidlo

Sladká pochoutka na slaný způsob, chuťově velmi návyková.

Dýňový pletenec se slaninou a fetou podle Vaříme s Míšou

Sladká dýně, křupavá slanina, sůl a krémovost fety – kombinace, která vás naladí na podzimní...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.