Marocká čočka s květákem, kapustou a uzeným masem

Zdravý oběd inspirovaný Marokem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    409 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1712 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    25,2 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    21,3 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku propláchneme a uvaříme v neosolené vodě doměkka. Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a odložíme stranou.
  2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na tenké plátky, květák rozebereme na malé růžičky a kapustičky přepůlíme.
  3. Ve středně velké pánvi nahřejeme olej, přidáme římský kmín s fenyklem. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme ji a podlijeme asi 150 ml vody, krátce podusíme do změknutí.
  4. Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky a opečeme je na malém množství oleje dozlatova. K orestované zelenině přidáme lžičku medu, čočku, opečené uzené maso a dochutíme solí a pepřem. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Čočka beluga s restovanou červenou cibulí

Čočku nesmíte na Nový rok vynechat.

Novoroční čočka s masovými koulemi

Začněte nový rok s tradiční novoroční čočkou, která přináší štěstí.

Žlutá čočka s kari a mrkví

Milujete indickou kuchyni? Tak tento pokrm musíte vyzkoušet.

Červená čočka s klobásou

Luštěniny bychom měli jíst častěji.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.