Marocká čočka s květákem, kapustou a uzeným masem
Zdravý oběd inspirovaný Marokem.
Postup
- Čočku propláchneme a uvaříme v neosolené vodě doměkka. Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a odložíme stranou.
- Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na tenké plátky, květák rozebereme na malé růžičky a kapustičky přepůlíme.
- Ve středně velké pánvi nahřejeme olej, přidáme římský kmín s fenyklem. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme ji a podlijeme asi 150 ml vody, krátce podusíme do změknutí.
- Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky a opečeme je na malém množství oleje dozlatova. K orestované zelenině přidáme lžičku medu, čočku, opečené uzené maso a dochutíme solí a pepřem. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
409 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1712 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
23,7 g
27 %
24 %
-
Vláknina
10,7 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
25,2 g
40 %
37 %
-
Tuky
21,3 g
33 %
30 %
-
nasycené
4,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA