Malinové řezy s mátovým krémem

Luxusní dezert, který si rychle zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Krém:

Malinový přeliv:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    242 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1012 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    27,0 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    7,3 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    11,5 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme mléko a prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem. Hotové těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vymazaný tukem a vysypaný polohrubou moukou a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 20 minut.
  2. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a smícháme s mascarpone. Tvaroh smícháme s cukrem, vejci, žloutky a najemno nasekanou mátou. Pak smícháme se šlehačkou s mascarpone.
  3. Hotovou náplň nalijeme na předpečené těsto a dopékáme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a nakrájíme na porce. Maliny rozmačkáme s cukrem. Každou porci polijeme přelivem a ozdobíme malinami.
Autor:

Podobné recepty

Makové hvězdičky

Toto vánoční cukroví bude vypadat na talíři božsky.

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.