Kuličky z jehněčího masa s meruňkami

Chystáte se grilovat? Vyzkoušejte tento skvělý recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

bez doby odležení masa

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    284 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1187 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    24,4 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    27,6 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    8,0 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tymián otrháme a společně s mátou nasekáme nadrobno. Maso smícháme s cibulí, česnekem, tymiánem, mátou, kmínem, solí a pepřem. Necháme asi 30 minut odpočinout na chladném místě.
  2. Z masové směsi vytvoříme kuličky velikosti sušených meruněk. Sušené meruňky omyjeme a osušíme. Cuketu a červenou cibuli nakrájíme na plátky. Na špejle střídavě napichujeme kousky cukety, masové kuličky, sušené meruňky, rajčátka a plátky červené cibule. Suroviny na špízech můžeme různě kombinovat.
  3. Hotové špízy potřeme olivovým olejem a na rozehřátém grilu pozvolna ze všech stran ogrilujeme. Podáváme s bylinkovou salsou.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.