Ingredience
Postup
- Kachní prsa očistíme od blanek a prsa z obou stran osolíme a opepříme. Poté prsa začneme grilovat nejdříve kůží dolů dozlatova. Vypečený tuk z pánve postupně odléváme. Jakmile je kůže dokřupava opečená, prsa otočíme a grilujeme další 4 minuty. Poté zabalíme do alobalu a necháme 5 minut dojít.
- Dvě mrkve nakrájíme na tenké šikmé plátky, které potřeme olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 140 °C dokřupava asi 25 minut.
- Na pyré uvaříme zbylou mrkev v osolené vodě doměkka a poté ji scedíme. Vmícháme citronovou šťávu, máslo a společně rozmačkáme. Přidáme smetanu, propasírujeme přes jemné síto a dochutíme solí.
- Vývar s vínem nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a poté necháme svařit na mírném ohni zhruba na 150 ml. Do omáčky vmícháme studené máslo a v případě potřeby dochutíme solí.
- Fazolky očistíme, spaříme v osolené vodě a pak ihned zchladíme ve vodě ledové. Fazolky rozdělíme na 4 porce a každou z nich zabalíme do plátku slaniny. Otýpky pak opečeme na grilu ze všech stran.
- Kachní prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s mrkvovým pyré, vinnou omáčkou a fazolkami ve slanině. Ozdobíme připraveným chipsem z mrkve, případně bylinkami.

















