Krémové máslové fazole podle @minispajz

1 hodnocení

Tyhle krémové máslové fazole jsou nejen rychlé a téměř bez práce, ale hlavně skutečně výborné. Další výhodou je určitě i málo nádobí na mytí, jelikož se celé jídlo v klidu uvaří v jedné pánvi.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Ingredience:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    608 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2545 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    71,1 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    25,7 g

    86 %

    86 %

  • Bílkoviny

    29,9 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    17,8 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    10,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na oleji (klidně použijte ten ze sušených rajčat) opečeme cibuli, přidáme česnek a sušená rajčata.
  2. Osolíme, opepříme a přidáme koření, které máme rádi - tymián, sušený česnek a pokud nevaříte pro děti - chilli (doporučuju).
  3. Přidáme máslové fazole a dvě lžíce rajčatového protlaku. Necháme spojit a pak zalijeme smetanou.
  4. Pak přidáme mražený špenát a také sýr na dochucení.
  5. Na nízkém plameni vaříme dokud nemáme pro vás ideální, krémovou konzistenci a je to! Podáváme s chlebem, čerstvým nebo opečeným.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.