Kapr pečený v celku s barevnou zeleninou a citronem

Připravte kapra podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na kapra:

Na zeleninu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    406 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1698 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    17,1 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    44,9 g

    71 %

    66 %

  • Tuky

    16,3 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapra důkladně omyjeme, očistíme a vykucháme. Do dutiny břišní vložíme rozmarýn, citron nakrájený na plátky a ze všech stran ho potřeme rostlinným olejem, posypeme solí, do kůže uděláme několik zářezů a také vložíme plátky citronu.
  2. Dýni, mrkve a cukety nakrájíme na větší plátky, pečlivě je obalíme v oleji, paprice, opepříme a osolíme.
  3. Kapra spolu s nakrájenou zeleninou dáme na plech a pečeme při 190 °C asi 30 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.