Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso, není nikdy dost.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    756 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3161 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    38,4 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    47,8 g

    74 %

    68 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme ji do kastrůlku a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Osolíme, přilijeme šťávu z pomeranče a vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Poté mrkev rozmixujeme se špetkou skořice dohladka.
  2. Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme do mřížky, osolíme je a opepříme. Maso položíme kůží dolů na rozpálenou pánev a opékáme asi 2 minuty z každé strany. Pak je vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 12 minut.
  3. Jablka omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do pánve s výpekem, přisypeme cukr a ořechy a společně restujeme 4 minuty. Nakonec je posypeme tymiánem a podáváme s mrkvovým pyré a masem.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.